TKP
 
Yeniden Merhaba
Yayın İlkelerimiz
Yazılar - Arşiv
 
İşçinin Sesi Yayınları
Kitaplar
İşçinin Sesi
Çek-Al
Kavga - Kervan
Kaynak
İşçi Yaşamı
İşçinin Gezetesi
Binçiçek
cddrt
dtd
Isha Bulletin

Soviet News
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

İŞÇİ ARKADAŞLAR,
HAYDİ 1 MAYIS’A, TAKSİM’E!

Resmi Büyütmek İçin TıklaBu yıl Türk-İş, Disk ve Kesk’in 1 Mayıs’ı İstanbul Taksim’de kutlayacaklarını ilan etmeleri Türkiye işçi hareketindeki yükselişin, sınıf mücadelesindeki yeniden kabarışın en güzel ifadelerinden biridir.

Dünya kapitalizmi ve onun parçası olan Türkiye ekonomisi ciddi bir krizin içindedir. Kapanan işyerlerinde her hafta binlerce işçi işsiz kalmakta, resmen kabul edilen işsizlik oranları ‘rekor’ kırmaktadır. Dinci hükümetin işçilerin öfkesini yatıştırmak için 1 Mayıs’ın tatil ilan edileceğini açıklaması, işsiz yığınların hiddetini söndürmeye yetmezken, CHP gibi burjuva partiler yaklaşan kızılca kıyameti görerek “1 Mayıs Taksim’de kutlanmalı” diye görüş belirtiyorlar.

Burjuva partilerin işçilerin önünde selama duruşundan belli ki, katlanarak büyüyen işsizlik işçi sınıfını müthiş öfkelendirmektedir. Hızla artan yoksulluk emekçilerin belini bükerken, yoksul yığınlar dinci hükümetin “sadaka” kültürüne tepki göstermektedirler. Halk sadaka değil hak ve adalet istiyor! Burjuvazinin  hak ve adalet dağıttığı nerede görülmüş?

Pahalılık, işsizlik ve yoksulluk işçi sınıfının hiddetini artırmaktadır. Ama yığınların öfkesini asıl arttıran, uzun yıllar laik burjuvalar eliyle sürdürülen yağmacı, yiyici, kayırmacı, haksız ve adaletsiz uygulamaların şimdi dinci burjuvalar eliyle yürütülmesi olmuştur. Kürt ulusu, onyılların haksızlık ve adaletsizliğine “artık yeter!” demiş ve öfke ve iradesini Kürt illerindeki son seçim sonuçlarıyla tartışılmaz biçimde kanıtlamıştır.

İşçi sınıfının akın akın 2009 1 Mayıs’ını Taksim’de kutlamasının zamanıdır! İşçi temsilcilerinin Taksim’den kent yoksullarının, kır yoksullarının, Kürt ulusunun  hak ve adalet istemlerini haykırmasının tam zamanıdır. Haydi Taksim’e!

Dünya işçilerinin Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nde işsizlik pahalılık ve yoksulluğa karşı hak ve adalet için, ekmek barış ve özgürlük için, laik / dinci burjuvaziye, kapitalizme olan öfkemizi haykırmak üzere haydi 1 Mayıs’a, haydi Taksim’e! Çoluk çocuk torun topalak haydi Taksim’e, düzene öfkemizi göstermeye!

Ekmek Kavgası Devrim Kavgası; Demokrasi İçin Tek Yol Devrim!
Yaşasın Proletarya Enternasyonalizmi, Yaşasın İşçilerin Birliği Halkların Kardeşliği!
Yaşasın Sınıf Mücadelesi!

TKP
1 Mayıs 2009